14 augusti 2008

zucchinifrallor

blir ca 10 st

25 g jäst
½ dl 37°C vatten
½ tsk salt
½ tsk socker
1/8 dl olja

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
200g riven zucchini

0,75 dl 55°C vatten
  1. Lös up jästen i den första mängden vatten. Rör sedan ner salt, socker, timjan, zucchini och olja.
  2. Blanda i vetemjöl och grahamsmjöl.
  3. Rör ner den andra mänden vatten. Degen kan vara lite lätt kladdig men absolut inte lös.
  4. Låt jäsa 30 minuter i bunken.
  5. Knåda degen lätt i bunken med mjöliga händer och dela den sedan till frallor.
  6. Låt jäsa 10-15 minuter på plåten.
  7. Pensla med vatten och dekorera med pumpafrön och havssalt.
  8. Grädda i 210°C tills de får fin färg, ca 12 min.
  9. Låt svalna på galler under bakduk.
Dessa blev väldigt kladdiga trots att jag lade till lite extra vetemjöl. Min gissning är att man helt hade kunnat byta ut den första dl vatten mot den rivna zucchinin. Får bli nästa gång.

Inga kommentarer: