25 g jäst
½ dl 37°C vatten
½ tsk salt
½ tsk socker
1/8 dl olja
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
200g riven zucchini
0,75 dl 55°C vatten
- Lös up jästen i den första mängden vatten. Rör sedan ner salt, socker, timjan, zucchini och olja.
- Blanda i vetemjöl och grahamsmjöl.
- Rör ner den andra mänden vatten. Degen kan vara lite lätt kladdig men absolut inte lös.
- Låt jäsa 30 minuter i bunken.
- Knåda degen lätt i bunken med mjöliga händer och dela den sedan till frallor.
- Låt jäsa 10-15 minuter på plåten.
- Pensla med vatten och dekorera med pumpafrön och havssalt.
- Grädda i 210°C tills de får fin färg, ca 12 min.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar