Jag har plockat 8l hallon de senaste två dagarna. Det har resulterat i hallonmarmelad med och utan fikon, hallon och aprikosmarmelad, hallonsylt med pekannötter och nu slutligen hallonpannacotta med turkiskyoghurt.
Receptet kom till mig medan jag lagade. Proportionerna grädde, socker och gelatin är dock taget från ett gäng receptsidor på nätet.
Ingredienser
3 dl vispgrädde
2 msk socker
3 nävar hallon
1 msk citronsaft
3 gelatinblad
1 dl turkiskyoghurt
hallon till dekoration.
Gör såhär
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Koka upp grädde, socker och hallon. Sila gräddblandningen.
Rör ner yoghurten och gelatinbladen i gräddblandingen.
Lägg 7-8 hallon i botten på 6 vackra glas. Fördela pannacottan i glasen.
Topp med fler hallon.
Låt stå några timmar i kylen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar