9 augusti 2008

hallonpannacotta med turkiskyoghurt

Jag har plockat 8l hallon de senaste två dagarna. Det har resulterat i hallonmarmelad med och utan fikon, hallon och aprikosmarmelad, hallonsylt med pekannötter och nu slutligen hallonpannacotta med turkiskyoghurt.

2 l Gagnefshallon

Receptet kom till mig medan jag lagade. Proportionerna grädde, socker och gelatin är dock taget från ett gäng receptsidor på nätet.

Ingredienser
3 dl vispgrädde
2 msk socker
3 nävar hallon
1 msk citronsaft

3 gelatinblad
1 dl turkiskyoghurt
hallon till dekoration.

Gör såhär
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Koka upp grädde, socker och hallon. Sila gräddblandningen.
Rör ner yoghurten och gelatinbladen i gräddblandingen.
Lägg 7-8 hallon i botten på 6 vackra glas. Fördela pannacottan i glasen.
Topp med fler hallon.
Låt stå några timmar i kylen.

Inga kommentarer: