24 augusti 2008

bananscones

Var på landet i helgen. Blev scones både lördag och söndag till frukost. På söndagen ville jag spexa till dem lite. Det blev scones med mosad banan i.

2 port

2 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
ett par nypor salt

25g smör

1 mosad banan
1 dl mjölk/grädde/yoghurt
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Blanda i smöret som är hackat i små ärt stora bitar. (Smöret ska bara få en täckande hinna av mjölet inte blandas med det.
  3. Häll i den mosade bananen och mjölken och rör om. (Smeten blir mycket kladdig.)
  4. Klutta ut scones i valfri storlek på bakplåtspapper.
  5. Baka i ugnen ca 15 min i 175 grader.
Vi åt dem med smör, ost och aprikosmarmelad.
Jag tror att det hade varit väldigt gott med valnötter i sconesen också. Varför inte en valnöts glaze ovanpå med lite maple syrup?

Inga kommentarer: