2 augusti 2008

maränger med choklad

gjorde färskpasta idag för första gången. spenatlasange med mangold och zucchini från trädgården (mammas och pappas). det blev två äggvitor över. vad gör man med äggvita - jo maräng naturligtvis!

blir många maränger

3 äggvitor
1,5 dl socker
några saltkorn
75 g 70% choklad
  1. vispa äggvitorna till ett hårt skum (man ska kunna vända up-och-ned på bunken utan att de rinner ut).
  2. vispa ner sockret en ½ dl i taget i ägg smeten.
  3. blanda i saltet.
  4. smält chokladen på valfritt sätt och vänd ner det i ägg smeten (det ska inte bli en homogen blandning utan en "randig" maräng).
  5. klicka ut marängen i valfri storlek på en bakpappersförkläddplåt.
  6. baka i 100 grader varm ugn i ca 1 timme.
  7. låt svalna innan servering.
super gott med glass, grädde och ehmmagjord choklad fudge!

Inga kommentarer: