11 augusti 2008

scones

Jag har tidigare bakat mycket scones men alltid tyckt att de varit torra och smuliga - svår ätliga helt enkelt. Under de år jag bodde i USA blev jag lätt beroende av att titta på Foodnetwork. Man matas med recept på recept många timmar om dagen. Detta sconesrecept är "taget" från Tyler Florence. Det har mycket mer vätska och bakpulver än ett traditionellt svenskt recept.

4,5 dl vetemjöl
2,25 dl mjölk/grädde/yoghurt
5 msk smör
1 msk bakpulver
½ tsk salt

valfri smaksättning:
frysta blåbär och rivet citronskal
russin och kanel
frysta hallon
frön
havregryn
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Blanda i smöret som är hackat i små ärt stora bitar. (Smöret ska bara få en täckande hinna av mjölet inte blandas med det.)
  3. Häll i mjölken och rör om. (Smeten blir mycket kladdig.)
  4. Klutta ut scones i valfri storlek på bakplåyspapper.
  5. Baka i ugnen ca 15 min i 175 grader.

1 kommentar:

Rebecca sa...

Kul att du är "tillbaka". Visst är blogger bättre? Jag ser fram emot en träff snart!