Nu har jag plikttroget matat min rågsurdeg i fyra dagar och kände att jag tillslut måste göra något med den (byttan började bli full). Sagt och gjort så bestämde jag mig för att baka Rosendals kavring från boken Bröd och Marmelad. Jag har inte boken i min hand ännu men det går utmärkt att googla fram receptet.
Jag gjorde fördegen igårvkäll. I morse när jag vaknade saknades en ganska viktig ingrediens - mörksirap. Man tror ju när man bor i landets huvudstad att det bör finnas en mataffär som öppnar innan åtta. Men nej! Fick glatt vänta tills kl 8 när ICA Roslagstull kände att det var dax att öppna dörrarna.
Min hushållsassistent har ännu inte gjort den långa flytten från Göteborg till Stockholm så jag fick knåda degen i tio minuter förhand. Lät sedan min bättre hälft överta jäsnings- och gräddningsansvaret då jag måste till jobbet. Blev sedemera uppdaterad per sms under resten av bakningen. Jag ser framemot att komma hem och se de vackra (?) skapelserna.
Bilder publiseras senare idag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar