Min mamma blandar alltid hallon med rödavinbär när hon ska göra sylt på hallon. Dels har vinbären högre pektinhalt som gör att sylten får en fastare form och dels tar hon tillvara på de rödavinbären som det annars är svårt att göra någoting med. Mammas sylt är god. Denna marmelad som är inspirerad av detta men med svartavinbär istället är nog nästan godare. (Bara nästan!) Det är liksom den perfekta blandingen. Var lite tveksam i början om smakerna skulle passa ihop men det funkar.
1,5 l hallon
0,5 l svartavinbär
500 g socker
- Koka upp bären i en stor gryta, låt koka i 5 min.
- Rör ner sockret och koka sedan sylten till dess att bären är mjuka och sylten börjar bli tjock (ca 30 min).
- Under tiden som sylten kokar så värm upp rena glasburkar med lock i en 120 gradig ugn.
- Häll upp sylten i burkarna och sätt genast på locken. (Använd en tratt så kommer det inte sylt på kanterna av burkarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar