50 g jäst
1 dl 37°C vatten
1 rågad tsk salt
1 rågad tsk socker
1/4 dl olja
5 dl vetemjöl
1 dl durumvetemjöl
1,5 dl müsli
2 msk pumpafrön
1,5 dl 55°C vatten
- Lös up jästen i den första mängden vatten. Rör sedan ner salt, socker och olja.
- Blanda i vetemjöl, durumvetemjöl, müsli och pumpafrön. (Ser ut som en smuldeg ungefär.)
- Rör ner den andra mänden vatten. Degen kan vara lite lätt kladdig men absolut inte lös.
- Låt jäsa 30 minuter i bunken.
- Knåda degen lätt i bunken med mjöliga händer och dela den sedan till frallor.
- Låt jäsa 10-15 minuter på plåten.
- Pensla med vatten och dekorera med pumpafrön och havssalt.
- Grädda i 210°C tills de får fin färg, ca 10 min.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar