2 augusti 2008

Mammas frukostfrallor med pumpafrön och durumvetemjöl.

blir ca 10 st

50 g jäst
1 dl 37°C vatten
1 rågad tsk salt
1 rågad tsk socker
1/4 dl olja

5 dl vetemjöl
1 dl durumvetemjöl
1,5 dl müsli
2 msk pumpafrön

1,5 dl 55°C vatten
  1. Lös up jästen i den första mängden vatten. Rör sedan ner salt, socker och olja.
  2. Blanda i vetemjöl, durumvetemjöl, müsli och pumpafrön. (Ser ut som en smuldeg ungefär.)
  3. Rör ner den andra mänden vatten. Degen kan vara lite lätt kladdig men absolut inte lös.
  4. Låt jäsa 30 minuter i bunken.
  5. Knåda degen lätt i bunken med mjöliga händer och dela den sedan till frallor.
  6. Låt jäsa 10-15 minuter på plåten.
  7. Pensla med vatten och dekorera med pumpafrön och havssalt.
  8. Grädda i 210°C tills de får fin färg, ca 10 min.
  9. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer: